C5 Aircross SUV I Ri Koncepti Hibrid

Légende ci-dessous
C5 Aircross SUV I Ri Koncepti Hibrid

MODELI I PARË I CITROËN’S  PLUG-IN HIBRID

Citroën C5 Aircrossi  ri prezanton versionin hibrid të Citroën C5 Aircross SUV, i planifikuar për t’u prezantuar në vitin 2020. Ky është hibridi i parë plug-in i Citroën dhe modeli i parë në ofensivën e “Automjeteve me Emetim të Ulët” të markës. Marka ka në plan të lançojë një automjet të ri LEV çdo vit nga 2020. Citroën C5 Aircross i ri i SUV Hybrid Concept SUV është një mjet i gjithanshëm për konsumatorët që kërkojnë një automjet “dy-në-një” duke kombinuar përfitimet e ngarjes elektrike (ZEV) lëvizjet e përditshme urbane dhe një motor me djegie të brendshme për udhëtime më të gjata.

Teknologjia e avancuar PHEV (plug-in-hibrid elektrike) e Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Koncept shton një dimension të ri në programin Citroën Advanced Comfort®: kënaqësinë për të ngarë ZEV (Zero Emission Vehicle) modalitet në heshtje duke ju gëzuar  udhëtimeve më të gjata  në sajë të kombinimit të një motori elektrik dhe një motori me djegie, të dyja të lidhura me kamion automatike EAT8 .

LËVIZJE RELAKSUESE DHE EFICENTE

Me konceptin e ri Citroën C5 Aircross SUV HIbrid, në mënyrë tërësisht elektrike, të izoluar nga bota e jashtme. Brendësia e kabinës filtron burimet e zhurmave të jashtme duke ju mundësuar pasagjerëve udhëtim të rehatshëm.

Ai siguron një zgjidhje për të gjitha llojet e përdorimit. Hibridizimi i saj lejon që në regjimin ZEV të ngisni deri në 50 km pa emetimin e CO2, një autonomi në mënyrë elektrike të përshtatshme për shumicën e rrugëve ditore deri në 135 km. Ky varg është i përshtatshëm për shumicën e nevojave për lëvizje të përditshme. Ju gëzoni më të mirën e të dy botëve: sferën ideale për udhëtimin tuaj të përditshëm dhe një ICE që të marrë përsipër distanca më të gjata.

Citroën i ri C5 Aircross SUV Hybrid Concept është i pajisur me një motor me djegie të brendshme PureTech 180 (€ 6.3) dhe një motor elektrik prej 80 kW të lidhur me kutinë e shpejtësisë EAT8. EAT8 fiton dy përmirësime, me zhvendosje të optimizuar të shpejtësisë dhe një mënyrë “Brake” për të ngadalësuar mjetin pa përdorur pedalin e frenave.

PËRDORIM I LEHTË

Automjeti menaxhon motorin elektrik dhe ICE automatikisht, por ju mund të zgjidhni mënyrën tuaj të drejtimit: ZEV, Hybrid ose Sport, nëpërmjet një selektori të disponueshëm  në panelin qendror.

Me konceptin e ri të Citroën C5 Aircross SUV Hybrid, HMI-të janë të lehtë për t’u përdorur, me planin e dedikuar të grupit të instrumenteve digjitale (matës i fuqisë, matës të rrymës elektrike dhe të karburantit,  dhe ICE,  dhe gjithashtu gjatë procesin e tarifimit, koha e mbetur e tarifimit, sasia, ngarkesa e baterisë, etj.). Ekrani me prekje  8 ” ofron disa faqe të dedikuara  (diagrami i shpenzimit të energjisë, statistikat e konsumit,  etj). Sistemi i navigimit Citroën Connect Nav 3D përfshin një numër karakteristikash të veçanta të tilla si  vende me pika elektrike të karikimit. Aplikacioni MyCitroën ju lejon të planifikoni karikimin tuaj , të filloni ose të ndaloni karikimin dhe të shihni nivelin e karikimit të baterisë.

Koha e tarifimit është optimizuar: nga një prizë konvencionale brenda natës ose nga një Wallbox 32A (blerë ose marrë me qira) për dy orë. Karikimi është i thjeshtë me  vendin ergonimik dhe kabllot .

GAMË E GJËRE LEV (AUTOMJETE ME NDOTJE TË ULËT)

Ambicia e Citroën është të jetë një lojtar në tranzicionin energjetik duke zgjeruar gamën e veturave të emetimit të ulët. Sot, marka tashmë ofron një gamë të automjeteve elektrike që mbulojnë nevojat e grupeve të ndryshme të konsumatorëve: E-Berlingo, C-Zero dhe E-Mehari.

Me  Citroën C5 Aircross SUV, Koncepti Hibridit , Citroën po bën kapërcim në një gamë më të gjerë në të cilën do të jenë të disponueshme ICEs të avancuar dhe automjete elektrike të synuara përgjatë modeleve hibride të gjithë-elektrike dhe Plug-in deri në vitin 2020. Versioni i ardhshëm PHEV i New C5 Aircross SUV, nisur në vitin 2020, do të jetë PHEV i parë i Citroën. Ai shënon hapin e parë në një proces për të elektrifikuar 80% të gamës deri në 2023 dhe 100% deri në vitin 2025. Nga modeli i ri C5 Aircross SUV, të gjitha modelet e reja të markës do të jenë në dispozicion në një version të elektrik.