Citroen 19_19 Koncept

19_19 Koncepti, udhëtimi i mënyrës ë-confort

Pas  Ami One Concept, koncepti i veturave elektrike të mobilitetit urban, Citroën paraqet konceptin 19_19, një koncept elektik i dytë për të festuar 100 vjetorin e saj dhe për të vendosur vizionin e vet për lëvizjen jashtë-urbane. 19_19 Koncepti është një objekt i teknologjisë së lartë me një dizajn spektakolar, të frymëzuar nga hapësira ajrore. Rehati në ekstrem, duke rikrijuar një interior të vërtetë në pjesën e pasagjerëve, në amortizimin e zgjuar për të dhënë ndjesinë e fluturimit gjatë rrugës. Inovative dhe futuriste, ajo ofron një autonomi lëvizëse prej 800 km, teknologji autonome të udhëtimit dhe një Asistent Personal që ndërvepron me pasagjerët.

 Kapsulë Transparente

Capsule_CL.19.021.007_308X176 Me shasine  me xham të plotë, Koncepti 19_19 duket si një flluskë transparente. Gjatësia e saj, boshtet e pasme dhe mbizotërimet ultra të shkurtër janë mbresëlënëse. Qeliza e pasagjerëve shumë të rrumbullakosura  në secilën anë, duke dhënë përshtypjen e qëndrueshmërisë dhe gjerësisë. Plexiglas është ngjyrë e zezë në pjesën e përparme dhe blu në pjesën e prapme, një dremitje në ngjyrë blu të Petite Rosalie, një trashëgimi e markës. Në pjesën e përparme, udhëtarët mund të shohin dhe të shihen, ndërsa pjesa e pasme ka një film të mikropërhapur që mbron privatësinë e tyre

Parakolpi futuristik

FaceAV_CL.19.021.005_308X176

19_19 Dizajni i konceptit është aerodinamik. Pjesa e përparme përfshin një mbulesë të dyfishtë Plexiglas, lart dhe poshtë. Mbulesa e sipërme shtrihet shumë e lartë për krahët, duke shërbyer si fin dhe si një mbështetje për nënshkrimin e plotë të ndriçimit LED, duke integruar shifrat e markës dhe logon Origins. Hapesira e pasagjereve  dhe teknologjia janë të dukshme. Struktura e amortizimit, rrotat dhe brenda krahëve janë të zbukuruara me shenja që simbolizojnë logon.

Pjesa e pasme teknologjike

FaceAR_CL.19.021.004_308X176

 Fundi i pasmë bën jehonë në pjesën e përparme: fllucka e pasme, skema aerodinamike, nënshkrimi i ndriçimit, me dy rreshta të lehta në një formë Y, duke inkorporuar zhurnjat dhe duke formuar një spoiler. Dy LIDARs (sistemet matëse të zbulimit të lazerit) janë të pozicionuara në pjesën e pasme të çatisë. Korniza është projektuar si një skateboard, duke zbuluar bateritë dhe të gjitha komponentët teknikë. Është zbukuruar me tre vija blu, të bardha dhe të kuqe.

Gomat XXL

Roues_CL.19.023.004_308X176

19_19 Koncepti duket të jetë i pezulluar mbi rrota XXL (diametri: 930 mm dhe gomat 255/30 R30), i zhvilluar me Goodyear. Gomat dhe rrota duket të jenë një, gome që shtrihet mbi rims, duke kontribuar në rehati akustike.

Krahët, të dyja të ndara nga trupi dhe të integruar në rrota, sugjerojnë rrota që janë tërësisht të pavarura: kabinën duket të vendoset në 4 sfera, të ndara nga rruga.

Spinnerja e tyre qendrore mbetet fikse, duke shfaqur logon e Origjinës Citroën kur koncepti 19_19 është në lëvizje.

LINDUR E REHATSHME

Salon_CL.19.021.009_308X176

19_19 Koncepti ofron një univers specifik për çdo pasagjer. Karrigia e shoferit ka kontrolle intuitive, një ekran kokë-lart që jep informacion lëvizës përmes xhamit të përparmë, një vend ultra komfort dhe një altoparlant në mbështetësin e kokës. Pasagjerët e përparme marrin një kolltukë me këmbë të mbështetur me motor, dhe mbështetëset e pasme janë projektuar si një divan. Çdo pasagjer ka zonën e tyre të shëndoshë, me përmbajtje të personalizuar që u është dërguar direkt atyre.

Në pjesën e poshtme, pultja ultra-e thjeshtuar ka një zonë xham që shndërrohet në një ekran projeksioni filmik. Dora e drejtimit gjithandej, duket si mermer dhe ka një ekran në qendër që tregon çdo gjeneratë të emrit të Citroënit.

Dyert janë të anasjellta, duke mundësuar akses optimal për të gjithë udhëtarët, pasi nuk ka shtylla B.

Ndjesi fluturuese

Survoler_CL.19.021.006_308X176

19_19 Koncepti ka amortizim të zgjuar, pilot aktiv inteligjent me një sistem anti-roll, anti-list, përveç amortizimit me Progressive Hydraulic Cushions®. Jolts dhe ndërprerjet e jashtme janë eliminuar për këtë arsye.

Rrotat dhe gomat gjithashtu kontribuojnë në rehati të amortizimit. Teknologjia IntelliGrip, një sistem i sensorëve të mençur, i mundëson konceptit 19_19 të përcaktojë mënyrën optimale të vozitjes, duke ndikuar në shpejtësinë, frenimin, mbajtjen e rrugëve dhe stabilitetin.

E LINDUR PER TE ARDHMEN
100% elektrike dhe autonome

800 km  autonomi

Autonome_CL.19.022.003_308X17619_19 Koncepti është 100% elektrike. Bën 0-100 km në 5 s dhe ka një shpejtësi maksimale prej 200 km / h. Ajo ka akuzime ultra të shpejta induksionesh, që do të thotë se mund të mbulojë 600 km të gamës së makinës në vetëm 20 minuta, pa kabllo.

Ngarje Autonome

800km_CL.19.022.001_308X17619_19 Koncepti mund të menaxhojë makinën automatikisht. Mund të delegohen disa faza lëvizëse, të tilla si autostrada ose bllokimi i trafikut. Për kënaqësinë e vozitjes ose në situata më komplekse si ngasja në qendrat e qytetit të zënë, shoferi mund të marrë mbi vete timonin në çdo kohë.

  Një Asistente Personale intuitive

Assistant_CL.19.023.008_308X176Ndihmësi personal vjen në pultin me  formën e një cilindri . Pajisur me inteligjencën artificiale, ajo merr përsipër ndërveprimet me automjetin dhe pasagjerët. Kur shoferi është duke ngarë, ajo mbetet aktive, por nuk merr përsipër. Në modalitetin e shoferit, drejtuesi dhe njësia e pedalit tërhiqen dhe Asistent Personal vendoset mbi pult, duke liruar sipërfaqen e projektimit për shoferin.

Asistent Personal ka njohjen e zërit të gjuhës natyrore, i zhvilluar nga SoundHound Inc, një nisje në Silicon Valley.