E-MEHARI X JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

Légende ci-dessous
E-MEHARI X JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

MEHARI FESTON 50 VJETORIN E SAJ DUKE KRIJUAR NJË MAKINË ARTI ME JEAN-CHARLES NGA CASTELBAJAC

50 vite pas lëshimit të Citroën Mehari dhe 2 vite pas saj Citroën E-MEHARI, kjo kabriole me 4 vënde 100% elektrike origjinale mbetet një simbol i guximit Francez automobilistik. Për këtë ditëlindje, Citroën thërret krijuesin Jean-Charles de Castelbajac për të dizenjuar një makinë arti eksluzive E-MEHARI, një makinë e fortë dhe kromatike, manifeston punën e vërtetë grafike duke festuar 50 vite liri dhe 50 vite krijim.

NJË TAKIM MIDIS DY UNIVERSEVE KREATIVE
Emblema e jetesës Made in France

Maji i 1968 shënon lindjen e Citroën Mehari dhe fillimet e Jean-Charles de Castelbajac. Maj 2018 bashkëpunimi midis dy talenteve vendosur nën një shenjë të revolucionit kreativ simbolizon çfarë animon Citroën dhe artisti. Një takim natyral dhe i dukshëm: Citroën kultivon guximin dhe kreativitetin që nga 1919 dhe sjell një erë freskie në pamjen e automobilizmit. Jean-Charles de Castelbajac është një krijues inovativ, i cili mori pjesë me krijimet e tijë në deklasifikimin midis artit dhe modës.

 Rencontre_CL-18.021.009_747X400-min

NGA MEHARI TEK E-MEHARI

Mehari në Maj 1968: origjina e një miti
Aty ku gjenerata e re kërkon më shumë liri, Citroën shfaq në 11 Maj 1986 një model për aktivitetet e kohës së lirë përpara orës: Citroën Mehari. E thjeshtë, argëtuese dhe pa pretendime, kjo kabriole me ngjyra të ndezura është karakterizuar nga trupi i saj plastik, e lyer në masë, rezistente ndaj gërvishtjeve dhe mund të lahej me ujë. Asete të tjera: modulariteti i saj falë strukturës së saj kabriole mbi rripin e kasës, duke përfshirë nivelin e xhamit të parëm i cili paloset mbi kofano.

Mehari_CL-18.021.007_747X400-min
E-MEHARI NË 2015: saga vazhdon
Në Dhjetor 2015, Citroën shfaq Citroën E-MEHARI: një kabriole me 4 vënde 100% elektrike. Një “sepse”, emblemë e njerëzve në kërkim të ndryshimeve, të vëmendshëm me tendencat dhe mjedisin. Citroën E-MEHARI përkthen vullnetin e Citroën për të propozuar makina të ndryshme, teknologjike dhe përfaqësuese të kreativitetit “Francez”. Parlament në fabrikën e Rennes, E-MEHARI është makina e parë elektrike çertifikuar “Origjinë e Garantuar Franceze”.
Në Janar 2018, Citroën E-MEHARI adapton një tavan metalik, për t’u bërë një kabriole elektrike me 4 vënde 100% elektrike e aftë për të ecur në të gjitha kohët, gjithashtu si një interier i konsideruar për më shumë komfort dhe modernitet, një akses i lehtë në hyrje duke lehtësuar instalimin në pjesën e pasme dhe të pajisjeve të reja të sigurisë.

MEHARI_CL-18.021.003_747X400-min

MEHARI NË 68… E-MEHARI NË 2018!

Një manifestim grafik dhe kromatik
Më shumë se një mit, Citroën E-MEHARI është një model revolucionar, të cilën Jean-Charles de Castelbajac definon nga një lojë ngjyrash, një luajtje roli dhe një lojë fjalësh.
Është një qasje artistike e artit të lirë sepse, si një manifestim grafik me imazhin e një posteri në Maj 1968, për të shoqeruar udhëtarët drejt horizontit duke mbajtur projekte dhe dëshirë për të ndryshuar botën. Puna e saj kromatike sjell një mesazh rritës: e kuqe për pasion, e verdha për rrezatimin, blu si elektriciteti dhe ekologjia.

MAIARI_CL-18.021.014_747X400-min