March 8, 2022

CITROËN C5 AIRCROSS SUV I RI: KOMFORT ABSOLUT NË NJË DIZANJ MË ASERTIV DHE PRESTIGJIOZ

  • Duke ofruar një përvojë të pakrahasueshme të qetësisë mendore në bord, C5 Aircross ka një qëndrim të ri, duke shprehur forcë më të madhe dhe më shumë Një pikë referimi për sa i përket komoditetit dhe modularitetit, veçanërisht në versionin e tij hibrid plug-in, C5 Aircross tani është ridizejnuar për të qenë më i maturuar.
  • C5 Aircross prezanton një gjuhë të re dizajni në pjesën e përparme, me kthesat që i lënë vendin linjave më të Ky ndryshim i pjesës së përparme jep një fytyrë më vertikale dhe moderne, një pamje të teknologjisë së lartë dhe të dalluar që përforcon perceptimin e gjerësisë dhe karakterin e një automjeti të sigurt dhe imponues.
  • Lëvizja në detajet më të vogla ilustrohet gjithashtu nga një nënshkrim tredimensional i dritës në pjesën e pasme, disqe alumini 18” prerje diamanti dhe opsione të reja, më elegante dhe më të veçanta personalizimi. Brenda, dizajni i ri i ekranit me prekje 10” dhe paneli qendror përforcojnë karakterin e dalluar të pjesës së pasagjerë
  • Ende një pikë referimi për komoditetin në bord, C5 Aircross thekson ndryshimin e tij duke ofruar suspencion Citroën Advanced Comfort®, sedilje të reja Citroën Advanced Comfort®, hapësirë ​​të pakrahasueshme dhe modularitet e teknologji të asistencës së shoferit si Higway Driver Assist, të cilat sigurojnë që çdo udhëtim, nga ato të përditshëm në udhëtimet e gjata, të jenë një përvojë e qetë dhe pozitive.

“C5 Aircross, i njohur që nga fillimi si SUV-i më i rehatshëm dhe më fleksibël në kategorinë e tij, tashmë vjen me një ndryshim për të pohuar një personalitet më prestigjioz, modern dhe dinamik. Ndërsa bazohet në pikat e forta të rehatisë, hapësirës në bord dhe modularitetit, është zhvilluar për t’u prezantuar më elegant dhe dinamik me një stil të jashtëm më të mprehtë dhe një brendësi më moderne me ngjyra dhe materiale me cilësi të lartë.” Pierre-Yves Couineau, Menaxher i Projektit C5 Aircross

Me mbi 260,000 shitje që nga lançimi i tij në 2018, C5 Aircross ka lënë shenjën e tij në segmentin konkurues kompakt SUV falë hapsirave të brendshme, modularitetin dhe mbi të gjitha komoditetit i cili konsiderohet i pakrahasueshëm. Hapësirat e brendshme luksoze si edhe eksperienca e të tranportuarit në komfort përfaqësojnë denjësisht markën Citroën dhe e bëjnë të dallohet nga konkurentët. Edhe sot, C5 Aircross është lider për sa i përket prakticitetit dhe ofron një përvojë më të relaksuar në bord. Kjo ndjenjë është përforcuar në versionin hibrid plug-in, i cili tashmë përfaqëson më shumë se 30% të këtij modeli në Europë.

Ndryshimi në prezantim dhe gatishmëria për të bërë një hap për sa i përket cilësisë dhe elegancës së perceptuar, veçanërisht të shprehura në pjesën e përparme, janë karakteristikat përcaktuese të C5 Aircross të ri. Ky model po bëhet më aspirues duke synuar të tërheqë klientët që kërkojnë një automjet më të veçantë.

  1. NJË QËNDRIM SUV MË IMPONUES, MODERN DHE PRESTIGJOZ

NJË PJESË E PËPRARME MË E STRUKTURUAR, TENDOSUR, MODERNE DHE HI-TECH
2-1024x512

Vizualisht më i madh dhe imponues, C5 Aircross prezanton një gjuhë të re dizajni në të cilën kthesat i lënë vendin linjave më të strukturuara. Stili i pjesës së përparme ka pasur një ndryshim duke u bërë më vertikal dhe modern e duke përforcuar karakterin e një automjeti të sigurt dhe imponues. Linjat e tendosura dhe ndërtimi me shkallë vertikale kontribuojnë në zgjerimin vizual të pjesës së përparme të C5 Aircross. Duke u shfaqur më i gjerë dhe më imponues në rrugë, ai paraqet një qëndrim shumë të sigurt.

C5 Aircross i ri është zbukuruar me një interpretim të ri të logos së markës, e cila gradualisht fiton pavarësinë e saj dhe shkëputet nga dritat e ditës, duke shënuar kështu një ndryshim nga modelet e tjera në gamë, në të cilat shevronët shtriheshin në dritat e ditës nëpërmjet një shiriti kromi. Tashmë chevronët shfaqen në llak të zi të vendosur në krom. Ato shtrihen vizualisht nëpërmjet një grupi tastesh piano kromi dhe të zinj gjithnjë e më të ngushtë, të cilët gradualisht shkrihen në dritat LED të ditës. Në këtë seksion është bërë punë shumë delikate, e rafinuar dhe e detajuar për të përmirësuar përshtypjen e përgjithshme. Kjo i jep logos më shumë hapësirë ​​për frymëmarrje në qendër të grilës.

Karakteristikë e identitetit të ri të Citroën, nënshkrimi LED i dritave të ditës në formë V është bërë nga një dizajn i tasteve të pianos që i jep një efekt 3D të teknologjisë së lartë dhe me pamje më të thellë dritave të përparme. Për më tepër, projektori LED Vision është më diskret dhe më i errët, duke zgjatur vizualisht grilën e zezë dhe duke theksuar më tej qëndrueshmërinë e automjetit.

Logoja dhe nënshkrimi i dritës në formë V janë nënvizuar në fund të grilës nga një shirit i zi me llak me cilësi të lartë, i projektuar me kujdes deri në detajet grafike: modeli chevron që fillon poshtë logos lëviz vertikalisht lart për t’u bërë paralel me tastet e pianos nënshkrimi i dritave të të ditës.

NJË PROFIL MË DINAMIK, NJË NËNSHKRIM IR I VIZUAL NË PJESËN E PASME

Profili i ri vertikal dhe i strukturuar i hundës përforcon perceptimin e fuqisë dhe qëndrueshmërisë në shikim të parë. Ky përmirësim gjendet gjithashtu në pjesën e pasme në lentet e reja të strukturuara të fenerëve. C5 Aircross përmban një pozicion të veçantë, të shprehur përmes modelimit të tij të plotë dhe bujar, mbulesës së tij të lartë dhe horizontale, si dhe një linje me xham 360 ° që vizaton një nënshkrim anësor të kromit C dhe përforcon efektin lundrues të tavanit. Atributet e një SUV të fuqishëm dhe qetësues shfaqen edhe në panelet anësore të tij muskulore: hapësira e tokës prej 230 mm, rrota të mëdha me diametër 720 mm, mbrojtje 360 ​​° duke përfshirë Airbump® dhe harqet e rrotave, shufrat dalluese të çatisë dhe pozicioni dominues i drejtimit.
3-1024x683

Ndër të tjera, disa elementë të stilit të ri në panelet anësore përmirësojnë elegancën dhe modernitetin e tij, si rrotat e reja të aliazhit PULSAR 18” me prerje në formë diamanti, me një dizajn aerodinamik shumë grafik dhe një lojë delikate ngjyrash dhe materialesh midis aluminit dhe të zezës me shkëlqim; ngjyra e re e zezë me shkëlqim të guaskës së pasqyrës së pasme, standarde në të gjithë gamën, e cila rrit elegancën dhe cilësinë e perceptuar; shufrat funksionale të tavanit me shkëlqim të zi me një futje të re të zezë mat; dizajni i ri për paketat e ngjyrave Airbump®, duke i bërë jehonë ngjyrave prestigjioze të pjesëve të përparme.

Plotësisht në përputhje me pjesën e përparme të automjetit C5 Aircross ka një nënshkrim të ri të dritës LED tre-dimensionale në pjesën e pasme. Pa ndryshuar madhësinë, njësia e llambës tani është e pajisur me xham të errët dhe të strukturuar, duke theksuar tre modulet e ndriçimit LED që përbëjnë nënshkrimin e dritës. Elementët grafikë theksojnë elegancën dhe qëndrueshmërinë me nënshkrimin e dritës së përparme. Ashtu si në pjesën e përparme, dizajni delikat i tastit të pianos përforcon efektin e thellë 3D të nënshkrimit të dritës.

PERSONALIZIM MË ELEGANT DHE DINAMIK

Për të përmbushur pritshmëritë e klientëve në segmentin C-SUV, C5 Aircross i ri mbështetet në personalizimin elegant për të përmirësuar ndjeshëm automjetin.

C5 Aircross miraton një ngjyrë të re trupi Eclipse Blue, e cila është një blu shumë e thellë dhe elegante e cila ndryshon nga blu e errët në të zezë në varësi të dritës së jashtme. Tashmë gama e ngjyrave të ofruara është ngushtuar, duke u fokusuar vetëm në ngjyrat e trupit prestigjioze dhe të preferuara të klientëve: Polar White, Pearlescent White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey dhe ngjyra e re e quajtur Eclipse Blue.

Ngjyrat e reja të Paketave të Ngjyrave funksionojnë në pjesën e përparme dhe në Airbump®. Katër paketa të reja ngjyrash, të cilat lejojnë C5 Aircross të pohojë karakterin e tij SUV dhe elegancën e tij: E zezë me shkëlqim, Krom i errët, Bronz i anodizuar dhe Blu Energjike. Çatia e zezë dyngjyrëshe dhe shufrat e zeza të çatisë nga fundi Shine i shtojnë edhe më shumë sqimë automjetit.

  1. NJË HAPSIRË PASAGJERI QË EVOLUON TË JETË MË E REHATSHME DHE E RAFINUAR

Pas vendimit për ta bërë pamjen e jashtme më të lartë, pjesa e brendshme e C5 Aircross-it të Ri i është nënshtruar një ndryshimi më dinamik dhe më të rafinuar, me përmirësime në hapësirë ​​dhe rehati që janë të dukshme menjëherë. Pozicioni i lartë i drejtimit, cilësia e perceptuar e materialeve dhe ergonomia dhe praktika e ndërfaqeve e bëjnë atë një SUV modern dhe të dalluar.

NJË EKRAN I RI 10” ME PREKJE

C5 Aircross përmban një ekran të ri me prekje 10” i cili  mundëson një hapsirë të brendshme më moderne për drejtuesin dhe pasagjerët. Ky ekran i ri, më i madh përmirëson ergonominë duke ofruar kontrolle të klimës me qasje të drejtpërdrejtë dhe një lexim më të lartë që ju lejon të fokusoheni në rrugë. Ventilimet tani janë të vendosura poshtë ekranit dhe janë modernizuar me një dizajn të ri të mprehtë, horizontal. Ekrani i ri me prekje 10” do të vendoset në versionet me benzinë ​​dhe naftë me navigim, dhe nga versioni Feel për hibridët.
4-1024x512

Përveç kësaj, ekrani dixhital 12”3 plotësisht i personalizueshëm ofron të gjitha informacionet thelbësore dhe të personalizueshme drejtpërdrejt në vijën e syve të shoferit: raportin e hartës së navigimit, informacionin mbi sistemet aktive të ndihmës së shoferit, informacionin mbi statusin e funksionimit të motorit hibrid, etj. – duke siguruar që sytë e shoferit të qëndrojnë në rrugë për ngarje plotësisht të sigurt.

SEDILJE TË REJA CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 Aircross është i pajisur me gjeneratën e re të sediljeve Citroën Advanced Comfort® tashmë të pranishme në C4 dhe C5 X. Krijuar nga shkumë me densitet të lartë në thelbin e sediljes, një shtresë shkumë shtesë 15 mm dhe një ndërtim specifik, sediljet Citroën Advanced Comfort ® ofrojnë më të mirën për sa i përket rehatisë vizuale, komoditetit të ndenjëseve dhe komoditetit të drejtimit, dhe për një kohë të gjatë falë një lloji të veçantë shkume që i reziston rënies me kalimin e kohës. Për të përmirësuar më tej komoditetin e shoferit dhe pasagjerit të përparmë, sediljet e përparme mund të ngrohen dhe të masazhohen.

Për më tepër, ngjyrat dhe materialet janë rafinuar, me një zgjedhje të materialeve premium për të nxjerrë në pah komoditetin dhe cilësinë më të lartë. Sediljet veshin një pëlhurë të re të strukturuar dhe bashkëkohore për versionet e rangut të mesëm, një Alcantara të re me prekje të butë në nivelin Shine, si dhe një opsion të ri prej lëkure me vrima të nivelit të lartë. Mbështetësit e krahëve dhe tastiera qendrore janë bërë nga një pëlhurë e re me efekt lëkure të zezë dhe pulti, nga një insert i ri me efekt lëkure të zezë të strukturuar.
5-1024x509

Ambienti i modernizuar i nivelit fillestar dhe katër ambientet e reja Advanced Comfort krijojnë një atmosferë më elegante, dinamike dhe cilësore. Qepja e re blu dekoron sediljet, panelet e dyerve dhe dërrasën në të gjitha ambientet në një mënyrë shumë koherente dhe elegante. Ambienti Wild Black zëvendëson ambientin Wild Grey, me një pëlhurë të re të strukturuar të zezë flamine të përzier me një pëlhurë të re me efekt lëkure gri dhe qepje blu. Ambienti Urban Black kombinon një të zezë të re Alcantara dhe një pëlhurë të zezë me efekt lëkure. Ambienti Metropolitan Black zëvendëson Metropolitan Grey aktual me një lëkurë të re me kokrriza të zezë dhe pëlhurë të re gri me efekt lëkure. Më në fund, ambienti Hype Black është rifreskuar për të dekoruar përfundimet e nivelit të lartë me një përzierje delikate midis lëkurës së re të shpuar Paloma dhe lëkurës Blue Nappa.

KOSOLA E RE QENDRORE

Konsola qendrore, e lartë dhe e madhe, është modernizuar me një pëlhurë të zezë me efekt lëkure, të përmirësuar nga linjat e dizajnit të kromit, të cilat nënvizojnë, në kutitë e marsheve automatike, një plan urbanistik më ergonomik të kontrolleve: një pajisje e re, elegante dhe e teknologjisë së lartë e-Toggle përzgjedhës, një buton i ri për zgjedhjen e modalitetit të drejtimit që përfshin funksionin Grip Control dhe, në versionet plug-in-hibrid, një zgjedhje intuitive të modalitetit të drejtimit (Elektrik, Hibrid ose Sport). Konsola qendrore integron gjithashtu një gjurmë të madhe ruajtjeje që rigrupon lidhjen me 2 porte USB dhe një karikues me valë.

  1. NJË PIKË REFERIMI PËR QETËSINË MENDORE NË BORD

ELEMENTET DALLUES TE KOMODITETIT NË BORD

Si një përfaqësues i shquar i pjesës së rehatisë së ADN-së së Citroën-it, C5 Aircross i Ri ruan karakteristika që e bëjnë atë të dallohet në segmentin e tij, duke kontribuar në një përvojë të përgjithshme të fokusuar në mirëqenien dhe lehtësinë e përdorimit.

Pezullimi Progresiv Hydraulic Cushions®, ekskluziv për Citroën, përmirëson përballjen me defektet në rrugë dhe siguron që pasagjerët të udhëtojnë në rehati absolute, me një efekt të vërtetë “qilim fluturues”.

I vetmi SUV në segment që ofron tre sedilje të pasme individuale rrëshqitëse, të pjerrëta dhe të anulueshme, duke ju lejuar të shijoni modularitetin e nivelit të transportuesit në një SUV të vërtetë. Vëllimi i bagazhit është një rekord për segmentin: nga 580 L në 720 L në versionet me benzinë ​​dhe naftë dhe nga 460 L në 600 L për versionin hibrid.

Së fundi, vëmendje e veçantë i është kushtuar karakteristikave akustike me opsionin e përfitimit nga xhamat e përparme të laminuara akustike të cilat përforcojnë efektin e rehatisë brenda makinës.

PLUG-IN HIBRID: EKSPERIENCA ESENCIALE E KOMODITETIT

Oferta e një motori hibrid plug-in për versionet e rangut të mesëm përmirëson më tej mirëqenien në bord, falë përfitimeve të drejtimit elektrik për udhëtimet e përditshme deri në 55 km dhe diapazonit të pakufizuar të drejtimit për udhëtime të gjata duke përdorur motorin me benzinë.

Motorizimi plug-in-hibrid lejon një drejtim në heshtje dhe mungesë dridhjesh në modalitetin elektrik deri në 135 km/h, ofron një disponueshmëri të menjëhershme prej 320 Nm çifti rrotullues, duke siguruar rehati të përhershme të përdoruesit e duke garantuar ngritje dinamike në çdo kohë. Me emetime zero CO2, ai jep lirinë për të hyrë në zonat urbane ku automjetet me benzinë ​​dhe naftë janë të ndaluara.
6-1024x512

Përdoruesit e C5 Aircross Hibdrid Plug-In përfitojnë gjithashtu nga një sërë shërbimesh për të lehtësuar karikimin: me menaxhim ose drejtpërdrejt në automjet ose nga smartfoni i tyre, si dhe mundësinë e programimit të kohës së karikimit. Karikimi është i shpejtë, me një karikim të plotë të përfunduar në më pak se dy orë në një pikë karikimi.

NJË UDHËTIM I QETË FALË TEKNOLOGJIVE NË BORD

C5 Aircross ofron një gamë të gjerë teknologjish të gjeneratës së fundit për të përmirësuar komoditetin dhe sigurinë e pasagjerëve të tij çdo ditë. Drejtuesit e rinj të C5 Aircross përfitojnë nga 20 sisteme standarde të ndihmës për shoferin në segmentin kompakt SUV. Këto përfshijnë “Ndihmë për shoferin në autostradë”, një sistem drejtimi autonom të nivelit 2, që kombinon “Cruise Control Adaptive” me një funksion “Stop & Go” dhe sistemin Active Lane Departure Warning, ndërsa ofron një ndjenjë të përmirësuar sigurie falë mbështetjes së përhershme të ndihmës për shoferin.

KARAKTERISTIKAT TEKNIKE:
Gjatësia: 4,500 mm
Gjerësia: 1,840 mm
Lartësia: 1,670 (me hekurat e çatisë)
Distance aksiale: 2,730 mm
Lartësia nga toka: 230 mm
Madhësia e rrotës: 720 mm
Vëllimi i bagazhit (motor benzinë dhe naftë): 580 L deri në 720 L, dhe deri në 1,630 L me sediljet e përkulura
Vëllimi i bagazhit (motor hibrid): 460 L deri në 600 L