Sporti

Légende ci-dessous
Sporti

TESTET E QËNDRUESHMËRISË

01_histoire_sport_epreuvesendurance

Rekordet e qëndrueshmërisë të vendosura nga automjetet Rosalie në pistën e shpejtësisë u organizuan nga prodhuesi i lubrifikantëve Huiles Yacco. Tetë automjete garuan në mes të tetorit 1931 dhe korrikut 1935 duke arritur jo më pak se 358 rekorde kombëtare dhe 192 rekorde botërore.
Automjetet, të konvertuara në automjete një vendëshe, ishin të gjitha C6 ose 15CV me një motor me gjashtë cilindra, me përjashtim të Petite Rosalie (8CV me një motor me katër cilindra), Rosalie VII (7CV Traction Avant) dhe Rosalie IX, një 11CV Légère Traction Avant,  përfunduan testin e qëndrueshmërisë prej 100,000 km nga marsi deri në maj  të vitit 1936.
Dy automjetet e tjera pasuese Citroën që garuan në pistë ishin: Citroën Spéciale pajisur me një motor të ri nafte që përdornin furgonat në vitin 1937, dhe Barbot Spéciale bazuar në 2CVA në vitin 1953.

RALLY

02_histoire_sport_rallyes_capture

Citroën bëri debutimin zyrtar në Rally me modelin DS, duke përdorur amortizimin e saj të shkëlqyer hidropneumatik me  sukses të madh. DS u ndoq nga SM, më pas nga CX, i cili krijoi një emër në Rally Paris-Dakar në fund të viteve 1970. Midis viteve 1990 dhe 1997, Citroën triumfoi mbi kampionatin botëror të Rally Cross-Country, duke fituar pesë tituj skuadre me modelin  ZX Rallye Raid.
Në kërkim të sfidave të reja, Citroën u kthye në Rally-n tradicional në vitin 1998, me Xsara Kit-car, dhe fitoi titujt e parë botërorë në këtë fushë.
Në vitin 2001, Citroën ktheu shikimin nga Kampionati Botëror i Rally (WRC), duke synuar majat me Sébastien Loeb. Në vitin 2009, pavarësisht nga pushimi në vitin 2006, Citroën kishte fituar pesë tituj skuadre.

KAMPIONATI BOTËROR NË RALLY  (WRC)

03_histoire_sport_wrc_capturePas një sezoni të testeve në jetëgjatësi në Kampionatin Francez, Citroën kreu debutimin në Kampionatin Botëror të Rally (WRC) në vitin 2001. Në fund të sezonit, një pilot i ri premtues debuton në Rally San Remo. I qetë dhe i përqendruar plotësisht, Sébastien Loeb fiton vendin e dytë në podium.
Historia po shkruhej dhe asgjë tjetër nuk mund ta ndalonte atë. Partnerët e pandashëm Citroën dhe Loeb / Elena u  ngjiten në majë hap pas hapi. Në vitin 2003, Citroën fitoi titullin e parë të botës. Në vitin pasues, Sebastian Loeb dhe Daniel Elena fituan titullin e parë nga nëntë tituj të njëpasnjëshëm . Që atëherë, me të njëjtin sukses, C4 WRC dhe DS3 WRC kanë zëvendësuar Xsara WRC.