Automjetet komerciale

Légende ci-dessous
Automjetet komerciale

KAMIONA

01_histoire_vehiculesutilitaires_camions_capture

Kamioni i parë Citroën ishte B15, i cili u shfaq në tetor 1926 dhe që për herë të parë kishte një kapacitet prej 1000 kg. Gjatë viteve 30, vijuan versionet e kamionëve si C4 dhe C6, pastaj Llojet 29, T32, T23 dhe T45 shumëfishohen.
Gjatë viteve 50, këto kamionë vazhdojnë të kënaqin konsumatorët që vlerësojnë besueshmërinë dhe forcën e tyre. Në shtator 1953, ata morën një kabinë të re, dhe vetëm T45 ndryshon emrin e saj në T55, pastaj T46, T47, T48 dhe T60 në varësi të versionit dhe motorit.

Në tetor të vitit 1965, gama u ri dizenjua plotësisht dhe u pajis me kabinën ultra-moderne Belfegor (Belphégor). Pasi lancoi një gamë të re me Berliet në 1969, Citroën ndërpreu prodhimin e kamionëve në vitin 1973.

 

FURGONA TE MEDHENJ

02_histoire_vehiculesutilitaires_fourgons_captureNë qershor të vitit 1939, me anonimitet të plotë, Citroën me TUB filloi revolucionin e automjeteve komerciale. Ky automjet komercial MPV kishte tërheqje me rrota të përparme, një prag të ulët të ngarkesës dhe një derë anësore rrëshqitëse. Ai i vendosi themelet e automjeteve moderne.
Pas luftës, Lloji H (i nisur në gusht 1948) do të përfitonte nga përvoja e fituar në paraardhësin e saj. I fuqishëm dhe rezistent, prodhimi i tij jashtëzakonisht i gjatë, do të përfundonte më 14 dhjetor 1981. Ai pastaj mbështetet në C35 (1974-1991), por edhe në markën C25, hedhur në treg në janar të vitit 1974.
C35 dhe C25 do të zëvëndësoheshin nga Jumper dhe Jumpy në mars 1994 dhe tetor 1995. Brezi i dytë i këtyre modeleve do të hidhej në shitje në qershor 2006 (Jumper) dhe janar 2007 (Jumpy).

FURGONA TE VEGJEL

03_histoire_vehiculesutilitaires_camionnettes_captureCitroën gjithmonë ka tregëtuar furgona të vegjël të shpërndarjes.Madje edhe 10HP, i cila u lancua në vitin 1919, kishte një version të furgonit të shpërndarjes. Gjatë viteve 20 dhe 30: B2, 5HP, B12, B14, C4, C6, 8CV, 10CV, edhe Traction Avant (11CV) vazhdon me sukses gamën e furgonave të shpërndarjes.
Pas Luftës së Dytë Botërore, u shfaq një furgon 2CV. Ai u shit në versione të ndryshme nga viti 1951 deri më 1978, dhe u zëvendësua nga Acadiane. Ky model, i cili u bazua në Dynane, qëndroi në prodhim deri në vitin 1987, dhe ndërkohë, në vitin 1984, u lançua C15.
Shumë i suksesshëm, C15 do të përfundojë karrierën e tij në 2006 dhe Berlingo do të fillojë vetëm në vitin 1996. Aktualisht, gama e furgonave të vegjël përbëhet nga seria e parë Berlingo, Nemo lancuar në 2007 dhe seria e dytë Berlingos që u lancua në vitin 2008.