October 19, 2017

TESTET E PARA TE ZHVILLIMIT TE CITROËN C3 R5

Pas nje viti studimi, kalkulimi dhe dizajnimi, Citroen Racing po zhvillon testet e para te C3 R5. 100% produkt I ri per consumatore te garave. Citroen C3 R5 ka qellim te behet veture referente ne kete kategori.

Qe nga 2013, rregullorja e kategorise R5 e perpiluar nga Federata Nderkombetare e Automobilizmit eshte shtyer deri ne krijimin e ri te veturave rally. E dizajnuar per ekipe dhe pilot privat, ky produkt me kosto te ulet shpeshhere quhet edhe si “mini-WRC” per shkak te specifikave teknike: terheqje me kater rrota, 1.6 turbo motor me injektim direkt me afer 280 ps, nderruas shpejtesive sekuencional… Segmenti i per per klientet-garues te Citroen Racing, C3 R5 shume shpejt do ti bashkangjitet luftes.

Dizajni i C3 R5 ka filluar para afro nje viti me pare. Pervec puneve qe jane bere nga inxhinieret dhe departamenti i dizajnit, shumica e pjeseve mekanike jane testuar ne jeten reale ne veturat laboratorike te krijuara qe nga fillimi i vitit.

676x322_c3_r5_visuel1

 

Qe nga drejtimi i pare i automjetit, jemi afer definicionit qe do ti ofrojme konsumatoreve tane. Keto teste jane bere ne terrene te ndryshme per te testuar qendrushmerine dhe per te filluar zhvillimin fillestar “shpjegon Pierre Budar” – drejtor i departamentit te veturave per gara. “Ka nje lidhje direkte ne mes te C3 R5 dhe C3 WRC: si: kafazi i sigurise eshte dizajnuar nga i njejti inxhinier. Disa zgjidhje jane riperterire, adaptuar per rregullat e reja ne nje numer te vogel, njekohesisht, motorr i zhvilluar nga brenda, duke filluar nga baza e serise, duke ofruar performancen dhe qendrushmerine potenciale. I tere duhet te formoj nje produkt homogjen, per ti plotesuar ambicjet e konsumatoreve te cilet zgjethin Citroen C3 R5.

676x322_c3_r5_image_visuel2

 

Pas sezonit te pare te testimit, Citroen Racing de te vazhdoj te zhvilloj C3 R5 ne dhe dhe ne asfalt, duke perdorur pilot te profileve te ndryshme per te arritur nje produkt vertet te qendrushem. Aprovimi nga FIA do te behet ne 2018