February 7, 2019

RETROMOBILE 2019

Citroen po feston nje shekull me nje muzeum duke akomoduar 30 modele historike

Citroën po investon në mënyrë të shkëlqyer në edicionin 2019 të Rétromobile (nga 6 deri në 10 Shkurt, Paris Expo Porte de Versailles).

Me rastin e festimit të  njëqindvjetorit  , Citroën në fakt ka publikuar një paketë të re,  një stendë të jashtëzakonshme që  ekspozon 30 modele ikonike të ndara sipas 3 kategorive:
• 10 makina ikonë  për 100 vjet  në interes të komoditetit: Tipi A 10 HP, C3 5 HP, Traction Avant, Tipi H, 2 CV, DS 21 Pallas, Méhari, CX 25 Prestige, C6,  C5 Aircross SUV i Ri.
• 10 makina koncepte për 100 vjet shpirt vizionar : C10, Camargue, Karin, Activa 1, Xanae, Osmose, C-Mezza, GTbyCitroën, Tubik, CXPERIENCE
• 10 automjete garash për 100 vjet të shfrytëzimit të pakrahasueshëm sportiv: Scarabée d’Or, Petite Rosalie, DS 21 nga Gara 1969 e Marokut, SM nga gara e Vitit  1971 e Marokut, 2 CV në raundin e Afrikës, ZX Rally-Raid, Xsara Kit Car , C4 WRC, C-Elysée WTCC, C3 WRC

Një koleksion i veçantë i njëqindë që na jep karakterin dhe historinë e këtyre 30 modeleve do të publikohet për këtë ngjarje. Është tashmë në dispozicion për t’u shkarkuar në versionin frëngjisht këtu.

Gjithashtu është në dispozicion një guidë 3D :

 

Përpara hapjes së shfaqjes, modelet më simbolike nga historia e markës mund të gjenden në muzeun virtual të Citroën Origins:

www.citroenorigins.com