July 26, 2018

NË TEMPULLIN E SHPEJTËSISË !

Gara e 45-te e Finlandes, nga 26 ne 29 Korrik

Garat e 45-të e Finlandës (26-29 korrik 2018) Për raundin e tetë të sezonit, Citroën Total Abu Dhabi WRT konsiderohet si një nga ngjarjet më të famshme dhe më të kërkuara në kalendarin e WRC. Të dhënit e një C3 WRC që është përmirësuar përsëri, ekipi francez do të përfaqësohet nga Craig Breen - Scott Martin, Mads Østberg - Torstein Eriksen dhe Khalid Al Qassimi - Chris Patterson.

PËRMIRËSIMET E MËTEJSHME NË C3 WRC

Bëhuni një me makinën tuaj. Në Finlandë, ndoshta më shumë se kudo tjetër, duke qenë njësh me makinën tuaj është absolutisht kritike nëse ju duhet të angazhoheni plotësisht në ato cfarë janë disa nga fazat më të shpejta të sezonit, të kontestuara në pyjet e dendura finlandeze. Me katër fitore të përgjithshme (2008, 2011, 2012 dhe 2016) të siguruara në vendin e një mijë liqeneve, Citroën Total Abu Dhabi WRT tashmë ka dëshmuar aftësinë e tij për të zgjedhur konfigurimin e duhur për këtë ngjarje të pazakontë. Këtu, në këtë rast, saktësia ka tendencë të jetë një cilësi më e rëndësishme sesa shtrëngimi. Me futjen e një gjeometrie të re të boshteve të përparme, të testuar në mënyrë konkuruese në garën e fundit në Estoni nga Craig Breen në përgatitje për Finlandën, Red Army në çdo rast ka rregulluar mirë balancën e C3 WRC. Makina franceze do të jetë edhe një herë e drejtuar nga Craig Breen dhe Mads Østberg në atë që të dy shoferët e shohin si një nga raundet e tyre të preferuar të vitit. Irlandezi dhe Norvegjezi gjithashtu do të kërkojnë të shfrytëzojnë pjesën më të madhe të përvojës së tyre të konsiderueshme në fazat finale, me tetë dhe dymbëdhjetë paraqitje të mëparshme për emrat e tyre respektivisht secila me rezultat më të mirë të përgjithshëm të tretë. Khalid Al Qassimi, i rikthyer në aksion pas vizitës së tij të parë në Argjentinë, do të tentojë një qasje të ndryshme. Në një garë që ai gjithashtu e njeh mirë, por që është gjithmonë një sfidë e madhe, qëllimi i vetëm i shoferit të Emiratit do të jetë që gradualisht të kthehet në vendin e tij në makinë dhe tia dale deri në fund.

FAZAT E REJA

Duke pasur parasysh shpejtësitë e arritura në faza, njohuria e kursit është absolutisht e rëndësishme për të vendosur saktë për kreshtat e panumërta, të mëdha dhe të vogla, të cilat kanë ndërtuar reputacionin e kësaj gare përgjatë viteve. Megjithatë, më shumë se 20% e itinerarit do të jetë i ri këtë vit: rrahjet Vesala, tër Premten fazat si Ässämäki (4/9) dhe Äänekoski (5/10) janë të reja, siç është të dielën Laukaa (20/22), ndërsa të tjerat janë ndryshuar vetëm në seksione të caktuara. Ekipet do të kërkohen për të kryer diçka nga akti balancues, sidomos në kalimin e parë, sic konfirmojnë ata – me mbërthim të plotë – shënimet e marra për shpejtësi shumë të ngadalta. Ky garim veror i padiskutueshëm, i njohur për kufijtë e ngushtë që pandërprerë i ndan ekuipazhet, premton edhe një herë të jetë një garë e nxehtë e kontestuar!

Shkarkoni materialin e shtypit te plote nga CITROËN MEDIA CENTER: https://media.citroenracing.com/en/temple-speed