Naftë BlueHDi

Motorë Efiçentë

Motorizimet diesel BlueHDi përfitojnë nga një teknologji që vazhdimisht trajton emetimet ndotëse, duke respektuar standardet Euro 6.2.

Motorizimet Blue Hdi përfitojnë nga një teknologji e cila bën të mundur uljen e konsumit dhe emetimet e CO2, duke respektuar standardet Euro 6.2.

Catalyst SCR (Selective Catalytic Reduction), positioned upstream Filter Particles additivé makes it possible to eliminate oxides from nitrogen (Nox) emitted by the engine.

 

Katalizatori SCR (Reduktimi selektiv katalitik) i pozicionuar në pjesën e sipërme të Filtrit Partikular bën të mundur eliminimin e oksideve nga azoti (Nox) që emetohen nga motori.

Nox transformohen në avull dhe azot (gaz inert) pas reagimit kimik me aditivin AdBlue®.

BlueHDi_Moteurs_555X318

Citroën ofronn motorë të ndryshëm BlueHDi nga 75 deri në 180 kuajfuqi, me ose pa funksionin Stop & Start, me kamio manuale 5 ose 6 raporte të  shpejtësisë dhe kamio  automatike me 6 dhe 8 raporte EAT :
– BlueHDi 75 BVM
– BlueHdi 100 BVM
– BlueHDi 100 S&S BVM6
– Blue Hdi 120 S&S BVM6
– Blue HDi 130 S&S BVM 6
– Blue HDi 130 S&S EAT8
– Blue HDi 160 S&S EAT8
– Blue HDi 180 S&S EAT8