SKUADRA E C3 WRC

In 2019, still faithfull to the WRC championship, Citroën surrounds itself of two new pairs of crews.

LUFTA PËR TITULLIN BOTËROR

Large-photo-1-Teams_555x318

“Kur të punësoni kampionët e radhës së botës dhe ekuipazhin që ka fituar gjashtë titujt e fundit, nuk keni zgjidhje tjetër përveçse të shoqëroheni me titujt e botës së pilotëve dhe co-pilotëve. Duke patur parasysh garën shumë të ashpër në këtë kategori, megjithatë, nuk kemi asnjë iluzion në lidhje me shkallën e detyrës që duhet bërë përpara. Ne do t’u japim rivalëve tanë respektin që ata meritojnë ndërsa gjithashtu tregojnë shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. Do të duket e logjikshme të mendojmë për Sebastianin kur flasim për luftën për titullin e drejtuesve, por jam i bindur se Esapekka do të jetë i vendosur të mos mbetet jashtë. Ai patjetër do të marrë disa mundësi të mira gjatë sezonit … ”

Pierre BUDAR, Drejtor i Racing Citroën

SÉBASTIEN OGIER IS BACK!

SÉBASTIEN OGIER & JULIEN INGRASSIA

Small-photo-2_Teams_308x176

SÉBASTIEN OGIER
Data dhe vendi i lindjes: 17 dhjetor 1983 në Gap (Francë)
Debutimi konkurrues: 2006
Tubimi i parë i WRC-së: Meksika 2008
Numri i WRC fillon: 136
Rezultati më i mirë në WRC: Gjashtë herë Rally Champion Botërore (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 dhe 2018), 44 fitore

Small-photo-3_Teams_308x176

JULIEN INGRASSIA
Data dhe vendi i lindjes: 26 Nentor 1979 ne Aix en Provence (France)
Debutimi konkurrues: 2002
Tubimi i parë i WRC-së: Meksika 2008
Numri i WRC fillon: 136
Rezultati më i mirë në WRC: Gjashtë herë Rally Champion Botërore (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 dhe 2018), 44 fitore

ESAPEKKA LAPPI & JANNE FERM

Small-photo-4_Teams_308x176

ESAPEKKA LAPPI
Data dhe vendi i lindjes: 17 Janar 1991 në Tampere (Finlandë)
Fillimi konkurrues: 2007
Tubimi i parë i WRC-së: Finlanda 2011
Numri i WRC fillon: 42
Rezultati më i mirë në WRC: 1 (Finlanda 2017)
Small-photo-5_Teams_308x176

JANNE FERM
Data dhe vendi i lindjes: 29 gusht 1980 në Tampere (Finlandë)
Duke filluar nga konkurrenca: 2007
Tubimi i parë i WRC: Finlanda 2011
Numri i hyrjeve në WRC: 42
Rezultati më i mirë në WRC: 1 (Finlanda 2017)

PARTNERËT E 2019

NJË EKIP EKSPERTËSH TË NJOHUR NË MBARË BOTËN

Large-photo-6-Teams_555x318

TOTAL
2019 shënon 51 vjetorin e partneritetit midis Citroënit dhe Totalit. Më shumë se gjysmë shekulli  bashkëpunimi që është bazuar në katër themele: R & D, prodhim, shitje dhe marketing dhe motorsport. Nga fabrikat e prodhimit të markës në seminaret specialistë të Citroën Racing, artikulli i famshëm “Citroën preferon Totalin” përmbledh këtë lidhje të pathyeshme!

Large-photo-7-Teams_555x318

MICHELIN
Citroën and Michelin share so much history together, on both the manufacturing and motorsport fronts. Together, the two companies have claimed five FIA World Rally Championship titles and five FIA Cross-Country Rally World Cups.

Citroën dhe Michelin ndajnë aq shumë histori së bashku . Së bashku, të dy kompanitë kanë marrë pesë tituj FIA World Rally Championship dhe pesë FIA World Cups Rally World.

Large-photo-8-Teams_555x318

RED BULL

Dietrich Mateschitz themeloi Red Bull në mes të viteve 1980. Ai krijoi formulën Red Bull Energy Drink dhe krijoi konceptin unik të marketingut të markës. Tashmë i implikuar në sportet motorike, pija e njohur energjike është partneri i Citroën Racing në 2019.