January 20, 2021

40 VJETORI I CITROËN 2 CV CHARLESTONE

Në Tetor 1980, Citroën prezantoi modelin 2 CV 6 Charleston në shfaqjen motorike të Parisit. Edicioni special ishte i limituar me 8,000 njësi të prodhuara dhe ishte aq i suksesshëm sa u vendos menjëherë në katalogun e Korrikut 1981 deri sa 2 CV përfundoi prodhimin.

2 CV e pundit që u prodhua ishte një Charleston, lëshuar në treg në 27 Korrik 1990.

Ndërsa periudha nuk do të paraqitet në asnjë tubim, është aroma dhe mendja për të (ri) zbuluar modelin 2 CV për admiruar karakterin e tij elegant dhe për të bërë edhe si pamjen e jashtme 2 ngjyreshe, 40 vjet pas prezantimit të tij.Dyzet vite më parë, në 1980, Citroën lançoi një seri speciale prej 8,000 njësish të quajtur “Charleston”, me një çmim prej 24,800 franga. Siç është cekur në njoftimin për shtyp të lëshuar në atë kohë, “për të kënaqur ‘puristët’ 2CV, fenerët janë të rrumbullakët, me një strehë të kuqe”. Me stilin e tij elegant dhe të çuditshëm, 2 CV 6 Charleston mishëronte shkallën më të lartë të përfundimit dhe fuqisë së parë ndonjëherë në 2 CV. Pas spotit në 1976, 2 CV 6 Charleston hipi në një valë të re të prodhimeve të limituara.

Megjithëse përfundimi i tij ishte huazuar nga Klubi, 2 CV 6 Charleston u dallua me tapicerinë e tij të veçantë dhe dritat e rrumbullakëta, si ato në 2 CV Spécial.
Vitin pasardhës, në Korrik 1981, seria e limituar ishte aq e suksesshme sa u bë e pa limituar, duke filluar prodhimin në masë në uzinën Levallois, modeli u shtua në katalogun Citroën. Ky version ndryshonte nga edicioni i limituar me fenerët e tij të kromuar dhe tapiceritë gri, të modelit diamant.

Fillimisht u shit në ngjyrë të Kuqe Delage dhe të Zezë, e më pas u prezantua me një variant të Verdhë dhe të Zi Hélios në korrik 1982, i cili më pas u zëvendësua në korrik 1983 me një version të pikturuar në dy nuanca gri, Gri e Natës dhe Gri Cormorant.

Prodhimi vazhdoi në 1988 në fabrikën Mangualde në Portugali. Modelet e prodhuara në këtë sit mund të identifikohen nga dritaret e tyre, të cilat mbajnë emrin e xhamit spanjoll, “Covina”.
Më 27 korrik 1990, në 4:30 të pasdites, 2 CV-të e fundit që u larguan nga linja e prodhimit Mangualde ishin një Grey Night dhe Cormorant Grey 2 CV 6 Charleston. Ky ishte prodhimi i 5,114,969-të dhe 2 CV e fundit e prodhuar. 2 CV mbetet një ikonë e historisë së automobilave dhe e preferuara e koleksionistëve
të shumtë në botë. Charleston kontribuoi në këtë sukses gjatë 10 viteve të fundit të prodhimit.

Sot, për një version në gjendje të mirë i cili mund të përdoret, 2 CV Charleston listohet për rreth 14,500 € në edicionin e tij origjinal të kufizuar, dhe 10,500 € për versionin e katalogut.

Është akoma e mundur të blini një në formë miniature tre inç (5 €) ose varëse çelësash (4 €), të shitur në dyqanin Lifestyle Citroën. Charleston është një zgjedhje e famshme, pasi një në pesë miniatura 2CV të shitura është një Charleston!

2 CV historike krenohet me 10 edicione speciale të lançuara në Francë dhe disa vende të Europës:

Francë:
1976: 2 CV
Spot
1980: 2 CV Charleston
1981: 2 CV 007 James Bond
1983 and 1984: 2 CV France 3
1985 and 1986: 2 CV Dolly
1986: 2 CV Cocorico

Spanjë:
1982: 2 CV
Marcatelo

Gjermani and Zvicër:
1985: 2 CV
Ente Grün

Angli:
1987: 2 CV
Bamboo

Belgjikë:
1988: 2 CV
Perrier

Në vitin 2008, për 60 vjetorin e 2 CV, një Charleston me edicion të limituar u lançua bazuar në një model tjetër nga linja Citroën, i cili ishte gjithashtu i konvertueshëm:
C3 Pluriel Charleston, me të njëjtën pamje të jashtme të Kuqe Delange dhe të Zezë.

Për më shumë informacion:
– Njoftimi për shtyp i vitit 1980 që njofton nisjen e 2 CV Charleston: bashkangjitur.
– Citroën Origins, muzeu virtual i markës, ofron një përvojë gjithëpërfshirëse me imazhe 3D (të brendshme / të jashtme) dhe tinguj nga bordi i 2 CV dhe 80 Citroëns ikonë të tjerë: www.citroenorigins.com
– Shikoni historinë e Howard, pronarit të një 2 CV Charleston në Shtetet e Bashkuara. Në 2019, viti i 100 vjetorit të markës, Citroën paraqiti tifozë nga e gjithë bota me serinë e saj Citroën Générations: http://www.citroenorigins.fr/fr/landing/citroen-generations
Dyqani Citroën Lifestyle: www.lifestyle.citroen.com

PËRKTHIM I NJOFTIMIT PËR SHTYP TË CITROËN NË 12 SHTATOR 1980
2 CV CHARLESTON NË SHFAQEN MOTORIKE TË PARISIT

Më 1 Tetor 1980, Citroën do të prezantojë një seri speciale prej 8,000 2CV, të njohur si 2 CV “Charleston”.
2 CV Charleston, i cili do të paraqitet në shfaqjen motorike të Parisit, është një Club 2 CV 6 (motor 602 cm – 29 kf – 115 km / h – konsumi i karburantit: 5,4 L / 100 km me 90 km / orë dhe 6,8 L i konsumit urban) me një trup të kuq dhe të zi dhe zbukurime ngjitëse gri.

Për të kënaqur “puristët” 2CV, fenerët janë të rrumbullakët, me një strehim të kuq.

Rrotat janë me ngjyrë të kuqe, me disqe nga Dyane 6.

Sediljet e përparme dhe sedilja e pasme janë të mbuluara me pëlhurë bardh e zi me një design me kutia të vogla e të thyera.

Kjo seri speciale do të shitet në Francë dhe Europë.
Çmimi (përfshirë të gjitha taksat): 24,2480 franga.

MARKA CITROËN:
Në zemër të tregut të automobilave, Citroën ka qenë një markë popullore në kuptimin fisnik të fjalës që nga viti 1919, duke patter si burimin e tij kryesor të frymëzimit njerëzit dhe stilet e tyre të jetesës. Kjo frymë nënvizohet nga nënshkrimi i saj “Frymëzuar nga Ju” dhe mishëruar nga makina që mburren me stilin unik dhe komoditetin. Citroën gjithashtu shquhet midis prodhuesve të zakonshëm të makinave duke u sjellë klientëve të tij një përvojë unike, për shembull me Citroën Advisor dhe “La Maison Citroën”. Në vitin 2019, Marka shiti 1 milion automjete në më shumë se 90 vende.
Faqja e mediave Citroën: https://int-media.citroen.com