June 7, 2021

Ë-JUMPY HYDROGEN

ME Ë-JUMPY HYDROGEN, CITROËN OFRON GAMËN MË TË GJERË TË VERSIONEVE ELEKTRIKE PER PROFESIONISTET

– Duke kombinuar bateritë me një qelizë karburanti hidrogjeni, Citroën ë-Jumpy Hydrogen

siguron autonomi më të madhe në modalitetin elektrik pa asnjë kompromis mbi aftësitë e

automjetit.

– Me një autonomi prej më shumë se 400 km dhe rimbushje me hidrogjen në më pak se tre minuta, Citroën ë-Jumpy Hydrogen është pararendësi i automjetit elektrik të nesërm të

dritës elektrike.

– Gama e tërë automjeteve të lehta komerciale (LCV) të Citroën do të elektrizohet deri në

vitin 2021, me ë-Jumpy tashmë në rrugë dhe My Ami Cargo, ë-Berlingo Van, ë-Jumpy

Hydrogen dhe ë-Jumper që do të arrijnë në gjysmën e dytë të viti

– Citroën po demonstron aftësinë e saj për të ofruar zgjidhje moderne, teknologjike dhe të

përballueshme për të përmbushur përdorimet e shumta dhe nevojat e lëvizshmërisë së

klientëve. Më shumë se kurrë, Citroën qëndron si zgjidhja e duhur për profesionistët.

 

ENERGJI TË REJA: Ë-JUMPY PERDOR HIDROGJEN

Citroën po plotëson gamën e tij të LCV-ve elektrike me teknologji hidrogjeni për të përmbushur

nevojat e 8% të kompanive të kërkuara për të bërë udhëtime më shumë se 300 km ose që nuk

kanë kohë për të rimbushur automjetin e tyre gjatë ditës. Prandaj, diapazoni i markës do të

plotësojë të gjitha nevojat në segment.

Ë-Jumpy Hydrogen, një furgon elektrik me një qelizë hidrogjeni dhe bateri të rimbushshme,

është Citroën i parë që mundësohet nga kjo formë energjie. Ndërsa akomodon këtë teknologji

të re, ai ruan vëllimin e tij të dobishëm dhe kapacitetin e ngarkesës. Modeli i ri praktik ka një

autonomi prej mbi 400 km * dhe tre rezervuarët e tij me hidrogjen me fibra karboni 700 bar, të

cilat qëndrojnë pranë baterisë nën sediljet e përparme, mund të mbushen për vetëm tre minuta.

Me emetime CO2 zero, profesionistët e vetëpunësuar dhe tregtarët do të jenë në gjendje të

vazhdojnë të përdorin rrugë në zona të rregulluara urbane në liri të plotë.

Ë-Jumpy është plotësisht elektrik dhe përfiton nga dy burime energjie: një qelizë karburanti 45

kW që prodhon energji elektrike duke konsumuar hidrogjen të ruajtur në një rezervuar me tre

cilindra në një presion prej 700 bar, dhe një bateri 10.5 kWh që vepron per 50 km dhe

merr përsipër automatikisht kur rezervuari i hidrogjenit është bosh. Qeliza e karburantit të hidrogjenit siguron autonomine e automjetit. Këto dy burime energjie

kombinohen për të furnizuar motorin. Bateria, e cila rimerr energjinë gjatë ngadalësimit,

karikohet automatikisht duke përdorur energjinë elektrike të gjeneruar nga qeliza e karburantit të hidrogjenit për të siguruar një nivel të mjaftueshëm të karikimit. Mund të karikohet gjithashtu

duke përdorur një kabllo në stacionet e karikimit të automjeteve elektrike.

Jumpy, i prodhuar në fabrikën tonë SevelNord, do të shndërrohet në qendrën e hulumtimit dhe

zhvillimit të qelizave të karburantit hidrogjen të Stellantis Group në Russelsheim, Gjermani.

Në dispozicion në dy madhësi, M (4.95 m) dhe XL (5.30 m), dërgesat e para të hidrogjenit ë-

Jumpy tek klientët e flotës janë planifikuar për në vjeshtë 2021.

GAMA MË E MADHE NË TREG: 100% ELEKTRIK NGA 2021

Tregu evropian i automjeteve elektrike po rritet me shpejtësi, duke u rritur 132% në 2020

krahasuar me 2019. Gati një automjet në dhjetë i shitur në 2020 ishte elektrik. Dhe tregu pritet

të rritet me 53% të tjera në 2021, me mbi dy milion regjistrime dhe rritje të konsiderueshme në tregun elektrik të LCV (+ 127%), në të cilin Citroën synon të jetë një lojtar kryesor. Objektivi i Markës për vitin 2025 është të arrijë një pjesë mbi 25% të modeleve elektrike.

Duke parë përtej angazhimit për të zvogëluar gjurmën e karbonit në rrugët tona, LCV-të

elektrike të Citroën janë thelbësore për profesionistët, aktivitetet e të cilëve shpesh i çojnë ato

në qendra të rregulluara gjithnjë e më shumë të qyteteve për dërgesat ose për të punuar në

vendet e ndërtimit. Elektrifikimi gjithashtu bën të mundur modifikimin e flotës së ndërmarrjeve

me qëllim optimizimin mjedisor dhe ekonomik. Në një shembull të kostos së zvogëluar në

përdorim, ë-Berlingo Van harxhon mesatarisht 18 kWh energji elektrike për 100 km, ekuivalente

me 3 €, ndërsa kostot e mirëmbajtjes janë një mesatare 30% më e ulët sesa për versionin me

djegie të brendshme. Përveç kësaj, elektrifikimi u siguron punonjësve komoditetin shtesë të një

makine të qetë dhe të heshtur që kontribuon në mirëqenien e tyre në punë, duke ruajtur

performancat e provuara të LCV të ë-Berlingo Van, ë-Jumpy dhe ë-Jumper për produktivitetin

optimal.

Në 2019, Citroën njoftoi elektrifikimin e të gjithë gamës së saj furgon kompakte nga 2021.

Marka e ka respektuar plotësisht këtë premtim, me ë-Jumpy të disponueshëm për tu porositur që nga shtatori i vitit 2020. Diapazoni do të zgjerohet në gjysmën e dytë të 2021 me dërgesat e para të ë-Berlingo Van, ë-Jumper, ë-Jumpy Hydrogen dhe, natyrisht, My Ami Cargo, e cila rendit territorin e ri në tregun e mikro-lëvizshmërisë. Citroën ofron gamën më gjithëpërfshirëse për të ofruar një zgjidhje të porositur për secilin profesionist.

Ë-JUMPY

ë-Jumpy është modeli më i gjithanshëm që i përshtatet të gjitha llojeve të rrugëve. Përdorimi

nuk është domosdoshmërisht konstant, përkundrazi karakterizohet nga disa udhëtime ditore me një distancë mesatare (tre mesatarisht, përfshirë një ndalesë që zgjat dy orë, midis 50 km dhe 100 km, rrallë mbi 200 km). Kompanitë e shërbimeve mund të transportojnë ngarkesa të vogla dhe të mesme njësoj dhe të përfitojnë nga kapaciteti i ngarkesës drejtuese në segmente për transportin e objekteve të mëdha.

Citroën ë-Jumpy u votua “Furgoni Ndërkombëtar i Vitit 2021”; për stilin e tij modern, komoditetin në bord, vëllimin e dobishëm deri në 6,6 m3 dhe ngarkesën deri në 1,275 kg, si dhe për modulitetin e tij drejtues të klasit (veçanërisht me sistemin shumëfunksional Moduwork® të Citroën që ofron një gjatësi të dobishme prej 4 m) dhe cilësitë e drejtimit të kombinuara me më të mirën në teknologjinë elektrike. Profesionistët mund të zgjedhin autonomine e ë-Jumpy të tyre sipas nevojave dhe buxhetit të tyre, duke zgjedhur 230 km * me baterinë 50 kWh ose deri në 330 km * me baterinë 75 kWh. Me këtë ofertë të dyfishtë, ë-Jumpy mbulon më shumë se 91% të nevojave të segmentit.

Ë-JUMPER

ë-Jumper përdoret më shumë për udhëtime të planifikuara, klientët mund të udhëtojnë në

distanca të gjata (udhëtime kombëtare dhe ndërkombëtare) mesatarisht 150 km në ditë (300 km maksimum). Përdoruesit mesatarisht bëjnë dy udhëtime ditore, njëra prej të cilave përfshin një ndalesë mbi dy orë. ë-Jumper është krijuar për të transportuar ngarkesa më të mëdha. Ajo drejtohet më shumë në rrugë dhe autostrada sesa në qendrat e qyteteve.

Autonomia e ë-Jumper është e adaptueshme pafundësisht, me katër familje (furgon me panel,

kabinë shasi, shasi me dy kabina, kabinë e sheshtë), katër gjatësi dhe tre lartësi. Eshtë e

pajisur me dy paketa baterish, duke i dhënë asaj autonomien drejtuese të segmentit deri në 340 km *. Motori elektrik me zhurmë zero, i kombinuar me tetë teknologji të dobishme, rrit

kënaqësinë e drejtimit në detyrat e përditshme. ë-Jumper përshtatet me kufizimet më të vështira me ngarkesë deri në 1,590 kg, vëllim ngarkese deri në 17 m3 dhe dy vlerësime të peshës bruto të automjetit (GVWRs).