February 23, 2021

Ë-BERLINGO – Premiera Botërore

CITROËN RISJELL SUPLEMENTIN E RI TË AUTOMJETIT TË MIRËNJOHUR TË ADOPTUAR PËR AKKTIVITETE, ME VERSIONIN E RI ELEKTRIK PËR TË ARRITUR PRITSHMËRITË E KLIENTËVE

Citroën ë-Berlingo i ri është partneri ideal për adhuruesit e stilit aktive të jetesës. Me praktikën dhe shkathtësinë e tij dhe fal komoditetit të shtuar të motorit të tij elektrik, ata mund të shijojnë të gjitha aktivitetet e tyre të kohës së lirë.

  • Versioni elektrik i Berlingo sjell butësinë dhe qetësinë e një motori elektrik me një autonomi deri në 280 km* (cikli WLTP).
  • Permban të gjitha funksionet e njohura të Berlingo-s, pa asnjë kompromis, duke iu përshtatur të gjitha nevojave. Duke filluar nga një hapësirë e gjerë e brendshme, modularitet dhe praktikë.

ë-Berlingo është e dizponueshme në dy gjatësi duke akomoduar deri në shtatë persona. Ajo mban të njëjtin vëllim bujar të kabinës, tre sedilje të pasme të pavarura, ndriçim multi-funksional Modutop® dhe një dritare të pasme hapëse.

  • ë-Berlingo e bën më të lehtë drejtimin e makinës me një ekran “Head-up” dhe një ekran

dixhital me definicion të lartë 10”, që tregon të gjithë informacionin e dobishëm për drejtuesit dhe pasagjerët.

21X4

 

EXTRA BUTESI NE MODALITETIN ELEKTRIK

ë-Berlingo e bën çdo udhëtim një moment relaksues për pasagjerët. Automjeti fillon butësisht, me bosht rrotullues linear dhe përshpejtim të disponueshëm menjëherë pa ndryshime ingranazhi. Motori elektrik nuk gjeneron zhurmë dhe dridhje.

ë-Berlingo gjithashtu mburret me komoditetin e kabinës së klasit të lartë me sedilje të përshtatura në lartësi, drejtues të butë dhe një rreth kthyes 10.80 metra.

Motori elektrik drejton automjetin sipas mënyrës së përzgjedhur dhe kushteve të

udhëtimit. Me fuqi prej 100 kW (136 hp) / 260 Nm, ë-Berlingo arrin një shpejtësi maksimale prej

135 km/h, pavarësisht nga mënyra e drejtimit. Modalitetet e drejtimit aktivizohen duke përdorur përzgjedhësin e kombinuar me një kontroll të veçantë “ë-Toggle”:

  • Normal – 80 kW / 210 Nm: siguron kompromisin më të mirë midis diapazonit të funksionimit dhe performancës dinamike,
  • Eko – 60 kW / 180 Nm: optimizon konsumin e energjisë duke zvogëluar prodhimin e ngrohjes dhe klimatizimit pa i fikur plotësisht dhe duke kufizuar momentin dhe fuqinë e motorit,
  • Fuqia – 100 kW / 260 Nm: siguron aftësi të rritur lëvizëse dhe performancë automjeti kur mbani një ngarkesë

CL 21.008.002

 

2HAPËRSIRË E BOLLSHME PËR PASAGJERËT

Klientët kanë nevoja të veçanta lëvizëse për të shijuar aktivitetet e tyre, si pasoj e udhëtimeve me gjatësi me kohë të ndryshme. ë-Berlingo i plotëson këto nevoja në një mënyrë kameleone, duke iu përshtatur secilës, nga një ditë në tjetrën. Këtë e bën duke mundësuar hyrjen në zonat e reduktuara të trafikut në qytete dhe duke u mundësuar klientëve të udhëtojnë pa probleme me një fushë të gjerë veprimi. Në varësi të stilit të drejtimit, bateria jon litium e ë-Berlingo 50 kWh jep një diapazon deri në 280 km*. ë-Berlingo përdor teknologjinë më të mirë elektrike dhe është në dispozicion me të njëjtin kabllo lëvizëse dhe bateri për të dy llojet e trupit.

Për të optimizuar autonomine, energjia elektrike e ë-Berlingo rimerr energjinë gjatë frenimit dhe

ngadalësimit. Për të rritur rikuperimin e energjisë, drejtuesit thjesht i duhet të aktivizojë butonin “B” konsolën qendrore. E vendosur nën sediljet dhe pjesën e poshtme të bagazhit së automjetit, bateria nuk ka asnjë ndikim në hapësirën e kabinës. Bateria ruan dhe furnizon energjinë e nevojshme për funksionimin e motorit elektrik dhe ngrohjen dhe kondicionimin e ajrit. Niveli i karikimit të baterisë shfaqet në panelin e instrumenteve përmes një treguesi përqindjeje dhe paraqitet gjithashtu nëpërmjet njê drite te graduar. Bateria është e garantuar për tetë vjet ose 160,000 km (për 70% të kapacitetit të baterisë në fund të garancisë). Një çertifikatë e kapacitetit të baterisë dorëzohet si rezultat i një inspektimi pas një viti ose 20,000 km, dhe pastaj në çdo servis, çdo dy vjet ose 40,000 km.

KARIKIM I LEHTE DHE KOSTO TË KONTROLLUAR

Klientët e këtij lloji modeli shpesh kanë një shtëpi private dhe kanë mundësi më të lehtë në

karikim. Janë të disponueshme tre mënyra karikimi. Bateria mund të karikohet kryesisht duke

përdorur një fole të thjeshtë “Green’up” brenda natës, për ta përdorur timonin në mëngjes me qetësi të plotë.

– Karikimi në shtëpi që kërkon një kabllo Mode 2 (standardi në Francë) për karikimin në shtëpi

ose në një vend pune ose në një park makinash. Kjo mënyrë karikimi është e përpshtatshme me një fole standarde 8A ose një fole të përforcuar 16A (kuti + fole Green’Up), duke përgjysmuar kohën e karikimit për një karikim 100% të baterisë në nën 15 orë.

– Karikimi privat ose publik i shpejtë kërkon instalimin e një kutie të ngarkimit të shpejtë

Wallbox prej 3.7 kW në 22 kW dhe një kabllo Mode 3 (opsionale). Duke përdorur këtë metodë,

koha e karikimit nga 0% në 100% është 7.5 orë (Wallbox njëfazor 7.4 kW) ose 5 orë (Wallbox

trefazor 11 kW).

– Karikim super i shpejtë duke përdorur një stacion publik deri në 100 kW me një kabllo Mode 4

të integruar në karikusin. Karikon 80% të baterisë 50 kWh në 30 minuta. ë-Berlingo renditet

ndër më të mirët në segmentin e tij për sa i përket kohës së karikimit të shpejtë.

Automjetet janë praktike, por lloji i tyre i trupit nuk është i favorshëm për aerodinamikën.

Elektrifikimi është një çështje kryesore në këtë segment për uljen e ndikimit në mjedis dhe

kostot e përdorimit. Ky është një kriter kryesor për klientët që shpesh kanë buxhet të kufizuar.

Pa ndryshime të vajit, filtra të ajrit, filtra karburanti ose vaj të kutisë së shpejtësisë, mirëmbajtja

është 30% më pak e kushtueshme sesa për një model me motor me djegie. Buxhetet e

energjisë së klientëve kontrollohen gjithashtu; ë-Berlingo konsumon 18 kWh për 100 km

mesatarisht, për një kosto prej 3 €.

Për më tepër, ë-Berlingo është e pajisur me funksione për karikim të vonuar, për konsumimin e energjisë elektrike në orë jashtë pikut dhe para-kondicionimin termik, duke u mundësuar

shoferëve që të vendosin temperaturën e kabinës kur automjeti është në karikim duke

zvogëluar kështu konsumin e baterisë për miljet e para të udhëtimeve të tyre.

NJË KABINË E OPTIMIZUAR PER MIRËQËNIEN

Njerëzit që kërkojnë hapësirë për aktivitetet e tyre (përfshirë ekskursione, aventura dhe

aktivitete në natyrë) gjithashtu kanë nevojë për hapësirë në automjetin që ata përdorin çdo ditë

për transportimin e disa personave ose pajisjeve për aktivitetet e tyre sportive, si dhe për

ngarkimin e bagazhit. Ne krijuam automjetin tonë të aktivitetit të kohës së lirë me këto nevoja në mendje, duke u sjellë klientëve tanë atë që ata e duan, përkatësisht një automjet inteligjent me hapësirë dhe funksionalitet të klasit të lartë, për një jetë të lehtë dhe të këndshme në bord.

AKSESI I THJESHTUAR I KABINËS

Hyrja në ë-Berlingo thjeshtësohet nga dy dyer anësore të mëdha rrëshqitëse të pajisura me

dritare elektrike, një derë e pasme e madhe praktike për ngarkimin dhe shkarkimin e objekteve

të rënda si bagazhet, dhe një dritare e pasme të errët, së bashku me një raft parcelash për vendosjen dhe heqja e objekteve pa pasur nevojë të hapni bagazhin ose kur hapësira prapa automjetit nuk është e mjaftueshme për hapjen e plot të bagazhit.

HAPËSIRË E MJAFTUESHME

ë-Berlingo u siguron pasagjerëve hapësirën më të gjerë në segment për të rritur mirëqenien e

tyre. Versioni XL ka një kabinë të gjerë me një vëllim deri në 4,000 litra dhe një gjatësi ngarkese prej 3,05 m, së bashku me vëndin e bollshme të këmbëve dhe vëllimin e bagazhit deri në 2,126 litra.

PRAKTICITETI

Me të njëjtën frymë të modelit praktik si një veturë e konvertueshme, ë-Berlingo mund të

transformohet për t’iu përshtatur të gjitha nevojave dhe ofron liri optimale të përdorimit në baza ditore. Mund të transportojë pesë deri në shtatë persona në varësi të versionit ose të lirojë

hapësirë të gjerë për ruajtjen e objekteve të rënda dhe të mëdha.

Rreshti i dytë përbëhet nga tre sedilje individuale, të gjitha me të njëjtën madhësi, të cilat u

ofrojnë pasagjerëve hapesire bujare prej 156 mm. Duke u palosur veçmas ose në

unison, ato mund të rregullohen për të marrë konfigurimin e dëshiruar, duke siguruar një

dysheme të sheshtë në thjeshtësi të plotë.

Me sediljen e pasagjerit të palosur, dyshemeja është tërësisht e sheshtë dhe gjatësia e

ngarkesës shtrihet në 2.70 m për versionin M dhe 3.05 m për versionin XL – ideale për

transportimin e objekteve të gjata.

Rreshti i tretë është shtëpia e dy vendeve të lëvizshme. Në versionin XL, sediljet janë montuar në shina që rrëshqasin para dhe prapa mbi 130 mm për të siguruar më shumë hapësirë për

pasagjerët ose më shumë vëllim të bagazhit.

Bagazhi mund të konfigurohet në një pozicion të lartë ose në një pozicion të ndërmjetëm, duke

shërbyer për ndarjen e bagazhit. Ne bagazh mund të mbështeten ngarkesa prej 25 kg dhe

mund të arrihen lehtë përmes dritares së pasme të hapjes.

TEKNOLOGJIA E PËRDORSHME PËR QETËSI

TEKNOLOGJITË E LIDHURA

Citroën ë-Berlingo i ri është në dispozicion me 3 tre pako të lidhura për sigurinë dhe komoditetin e të gjithë pasagjerëve. Këto paketa janë një pjesë integrale e programit “Citroën Advanced Comfort®” dhe janë zhvilluar për të thjeshtuar aksesin në shërbimet e lidhura, gjë që duhet të jetë e shpejtë dhe intuitive.

CONNECT ASSIST

Për sigurinë e shoferit dhe pasagjerëve, “New Citroën ë-Berlingo Van” vjen me “Asistencë & SOS”. Thirrje automatike ose shtypje manuale e butonit “Ndihmë”: nëse është e nevojshme, ky shërbim lejon që një shofer të vihet në kontakt me një qendër thirrje të dedikuar.

Ndihmuesi i lidhjes mund të përdoret për të marrë qasje në të dhënat e automjetit si gjendja e

ngarkimit, diapazoni, karikimi i vonuar, para-kondicionimi termik, vendndodhja e parkimit,

kilometrazhi, e shërbime të tjera. Lidhja dhe shikimi i informacionit është i mundur përmes

aplikacionit “My Citroën”.

CONNECT NAV

Ekrani i prekjes “Connect Nav” mund të kontrollohet gjithashtu nga njohja e zërit dhe mund të

përdoret për të bashkëvepruar me funksionet e navigimit, telefonit dhe radios. “TomTom Traffic” jep informacion në kohë reale për trafikun për të identifikuar rrugën më të mirë. Vendndodhjet dhe çmimet e stacioneve të shërbimit dhe parkimeve të makinave, informacioni mbi motin dhe një kërkim lokal për pikat e interesit janë gjithashtu të disponueshëm.

CONNECT PLAY

Teknologjia “Mirror Screen”, e pajtueshme me “Apple CarPlay”™ dhe “Android Auto”, lejon shoferin të lidhë një smartphone dhe të projektojë ekranin e tij në atë të automjetit. Kjo i jep shoferit information mbi përmbajtjen multimediale dhe i lejon ata të kontrollojnë drejtpërdrejt dhe lehtësisht smartphone-in e tyre dhe aplikacionet e tij, të përputhshme nga ekrani i prekjes së automjetit.

Një pionier në automjetet e aktivitetit të kohës së lirë që nga viti 1996, Citroën po vazhdon të

azhornojë gamën e tij me lancimin e versionit elektrik të Berlingo, i cili ia detyrohet suksesit të

saj të shitjeve kabinës së saj të gjerë dhe modulare dhe kapacitetit të jashtëzakonshëm të

magazinimit. Një anije e jashtëzakonshme miqësore për përdoruesit për familjet dhe miqtë, ë-

Berlingo është e pajisur për t’i mbështetur ata çdo ditë në stilet e tyre aktive të jetesës.