April 12, 2021

CITROËN C5 X – Premiera Botërore

C5 X ËSHTË SHPREHJA MË E AVANCUAR E FILOZOFISË SË CITROËN: GUXIM DHE INOVACION PËR NJË PËRVOJË TË QETË DREJTIMI

  • Stili i C5 X është mishërimi perfekt i filozofisë së Citroë C5 X është një kombinim unik i elegancës së një makine, dinamizmit të një sedani dhe qëndrimit të ngritur të një SUV-i.
  • C5 X ofron qetësi të vërtetë në bord falë komoditetit të fundit të siguruar nga programi Citroën Advanced Comfort®, me një zonë të denjë pasagjerësh, duke përfshirë amortizimin aktiv të ri Citroën Advanced Comfort® dhe sediljet Advanced Comfort®.
  • C5 X përmban teknologji moderne për të thjeshtësuar qëndrimin në bord, me ekranin e zgjatur Head up, sistemet e ndihmës së drejtimit që prezantojnë drejtimin gjysmë-autonom dhe një ndërfaqe krejt të re me ekran me prekje 12” HD me njohje natyrale të zë

Citroën ka zbuluar modelin e tij të ri, C5 X, i cili i jep jetë të re segmentit të makinave të mëdha me një dizajn origjinal që ndërthur një veturë dhe një SUV, një propozim

inovativ në traditën më të pastër të makinave të mëdha Citroën. Ky model i ri, i disponueshëm në të dy versionet benzinë ​​dhe “plug-in” hibrid, shpreh modernitetin, statusin dhe inovacionin. Të gjitha këto përmbushin pritshmëritë e larta të klientëve në segmentet e makinave të mëdha si edhe SUV.

C5 X hap terren të ri me prezantimin gjatë premierës botërore të amortizimit aktiv Citroën Advanced Comfort®, i cili rrit më tej përshtypjen e udhëtimit në një tapet magjik, një ndjesi e lidhur ngushtë me historinë e Citroën. Ishtë një ftesë e vërtetë për të udhëtuar, me hapësirën e saj të brendshme si salloni që ofron komoditetin e njohur të sediljeve të Advanced Comfort dhe hapësirën e pashembullt, veçanërisht në rreshtin 2.

Pjesa e bagazhit, me një kapacitet 545 litra dhe një punim të përpiktë, i përshtatet idealit dhe nevojave të klientëve të sedan-eve. Versioni hibrid plug-in, me ë-Comfort i kombinuar me ngarjen në modalitetin elektrik në baza ditore, rrit ndjesinë e qetësisë në bord. Kjo ndjenjë e mirëqenies në bord rritet gjithashtu nga teknologjitë e përparuara që thjeshtojnë përdorimin e makinës. Për shembull, Ekrani me prekje, si dhe një sërë veçorish të ndihmës në drejtimin e makinës që zvogëlojnë ngarkesën mendore të shoferit, të tilla si Ndihma e Shoferit të Autostradës, ose ndërfaqja e re e informacionit dhe argëtimit me një ekran me prekje 12“;HD, njohje natyrore të zërit dhe një Ekran i personalizueshëm, ashtu si në një tabletë.

NJE DIZANJ AVANT-GARDE

C5 X ngjall befasi dhe emocion në shikim të parë në një segment mjaft tradicional siç është dhe ai D. Me konceptin e tij të fortë, unik në treg, C5 X pozicionohet natyrshëm si makina e re e lartë e Citroën dhe është e frymëzuar, deri në emrin e saj, nga Koncepti CXperience, i prezantuar në Panairin e Motorit 2016 në Paris. Nje koncept unik, modern dhe inovativ

Stili i trupit i C5 X është menjëherë i habitshëm: pohues, i fortë dhe i veçantë. Rinovimi i kodeve të segmentit D, përmban një stil të shpejtë trupor që ndërthur sedanin dhe SUV- in duke shtuar disa elemente që i bëjnë SUV-ët kaq tërheqës. Ishtë një formë krejt e re me vëmendje të veçantë që i kushtohet aerodinamikës. Pjesa e perparme e saj e gjatë, linjat fluide dhe aerodinamike, vija e lartë e belit dhe goditja mbi rrotat e pasme sjellin dallim dhe dinamizëm; ato janë gjithashtu kujtesa të makinave të ndryshme që kanë shënuar historinë e gamës së lartë të Citroën. Porta e saj e pasme, një tjetër tipar dallues i makinave të mëdha të Citroën, ofron të gjithë praktikën e një SUV-i: ka një hapje të gjerë, funksionale dhe një prag me ngarkesë të ulët për përdorim të thjeshtë, praktik të përditshëm.

NJE INOVACION PER TE UDHETUAR PLOT REHATI

Hapësira e pasagjerëve të C5 X jep një përshtypje të vërtetë të ngrohtësisë, qetësisë dhe hapësirës, ​​një ftesë për të udhëtuar në përmasa bujare, një ndjenjë mirëseardhjeje, një vëmendje unike për detajet dhe një praktikë të paparë. Eleganca dhe komoditeti, të kombinuara me teknologji inovative, por diskrete, janë fjalët kryesore të kësaj hapësire mikpritëse për pasagjerët, në traditën më të pastër të Citroën.

– Një hapësire e bollshme, për mirëqënie dhe qetësi.

Përshin të gjitha avantazhet e një sedani: të gjithanshëm dhe praktik në baza ditore.
Plug-in hibrid ë-Comfort: elektrik çdo ditë, motor me djegie nëse është e nevojshme.

TEKNOLOGJI E AVANCUAR PER QETËSI NË BORD

C5 X miraton teknologjitë më të fundit për t’i bërë udhëtimet më të qeta, më të sigurta dhe madje edhe më argëtuese.

– Ekrani Head Up: të gjitha informacionet përkatëse në fushën e shikimit të shoferit për të zvogëluar ngarkesën mendore.

C5 X ofron një risi sa spektakolare aq edhe të dobishme: Ekrani Head Up, një ekran me shkallë të gjerë, me ngjyra të plota, me kokë lart, i projektuar përmes xhamit, një hap i parë drejt realitetit të shtuar. Kjo është një teknologji gjithëpërfshirëse, e paralajmëruar në 19_19 Concept, e cila siguron një përvojë më të qetë dhe të relaksuar të drejtimit: drejtuesit nuk kanë më nevojë të heqin sytë nga rruga për të marrë informacionin që ata duan nga shpejtësia te telefonatat dhe navigimi.

  • Një mjedis i krahasueshëm me tabletët me My Citroën Drive Plus.

C5 X prezanton një ndërfaqe krejt të re për Citroën, me një fokus në lidhjen. Kombinuar

me një ekran me prekje 12” HD, 4 fole USB Type C dhe karikim wireless smartphone, ai azhurnohet në kohë reale përmes Cloud dhe përmban Mirror Screen pa nevojën e lidhjes së smartphone-it tuaj. Ndërfaqja e tij është krijuar si të ishte një Tabletë me ekran prekës: personalizimi, cilësimet dhe preferencat e ekranit, miniaplikacione në ekranin kryesor. Ky sistem ka njohje zanore natyrale, efikase dhe të lehtë për t’u përdorur, një ndihmës personal që kupton se çfarë i thuhet, përgjigjet pyetjeve dhe kryen komanda, të ngjashme asistentit personal të ofruar më 19_19 Concept.

– Një grup i sistemeve të ndihmës së drejtimit të makinës për një ngarje më të sigurt dhe më të relaksuar.

C5 X është gjithashtu në avantazhin e teknologjisë në fushën e sistemeve të ndihmës në drejtim, duke përdorur pajisjet e ndryshme të instaluara rreth automjetit: radarët, kamerat dhe sensorët. C5 X ofron më të mirën në ngarjen e nivelit gjysmë-autonom në përputhje me legjislacionin aktual: Ndihma e Shoferit, e cila kombinon Adaptive Cruise Control me Stop & Go dhe Ndihmën e Mbajtjes së Korsisë: shoferi nuk ka më nevojë të menaxhojë shpejtësinë ose trajektoren, pasi automjeti kujdeset për të gjitha këto funksione. C5 X, i disponueshëm në motorë hibridë me benzinë ​​dhe plug-in, do të dalë në shitje në gjysmën e dytë të vitit 2021.