February 5, 2019

MBYLLJE E SEZONIT NË KRYE!

Citroën Total Abu Dhabi WRT siguroi podiumin e saj të pestë të sezonit në Australi, këtë herë në sajë të Mads Østberg dhe Torstein Eriksen, edhe njëherë duke ilustruar formën e përmirësimit të ekipit në gjysmën e dytë të vitit.

HISTORIA GARAVE

Lindur dhe i rritur në rrugët e Skandinavisë, Mads Østberg shpesh ka qenë i pjestar në garat Rally që mbahen në rrugët e rrjedhshme dhe të shpejta dhe Australia është sigurisht një ngjarje e tillë. Pavarësisht se nuk garnte  që nga i Rally GB, hera e tij e fundit në WRC, norvegjezi nuk humbi  kohë për të kujtuar të gjithë këtë, ndërsa ai fitoi kryesimin e garës  me një fitore të segmentit SS3 – Sherwood (26.68 km) . Një segment i  parë gjatë së cilës Craig Breen gjithashtu prodhoi një performancë mbresëlënëse. I dyti pas shokut të tij në garën e parë në Sherwood, irlandezi pretendoi fitore në fazën e  dytë, duke konfirmuar kështu balancën e pamohueshme të WRC C3 në këtë sipërfaqe të rrugës, e cila mbetet e vështirë të riprodhohet në testet evropiane. Një ish-garues kartodromi i talentuar, Craig gjithashtu tregoi sigurinë e tij në dy garat në fazën super të veçantë, të mbajtur kryesisht në asfalt, duke i dhënë fund fazës së parë.

Për fat të keq, gara mori një kthesë të ndryshme në fillim të segmentit të dytë, fillimisht me një çështje të vogël , pastaj një gabim të vogël por të kushtueshëm që dëmtoi amortizatorët e pasëm dhe e zbriti atë në vendin e dhjetë. Pavarësisht përfundimit të fazës së parë  super-speciale të mbrëmjes (SS17) në shi, ndryshe nga dy rivalët e tij të drejtpërdrejtë për podium, këmbëngulja dhe angazhimi i tij u shpërblyen, pasi ai mbeti brenda distancës së goditur nga podiumi në fund të së shtunës këmbë. Në vendin e katërt, vetëm 20.3 nga fitesi, ai ende kishte një shans duke garuar në segmentin e fundit me shira të rënda dhe kushte jashtëzakonisht ekstreme moti. Kushtet e rrëshqitshme dhe I ndërlikuar u kushtuan   të dy kandidatëve të titullit botëror, por Mads – n me C3 WRC të tij në një sipërfaqe rruge që ishte më shumë si një pistë patinazhi  – ruajti qetësinë e tij. Ai fillimisht u shkeput nga shoferi pas tij, përpara se të përfitonte nga një incident i  garës për të shkuar në vendinn e tretë në fazën e parafundit. Ai prandaj mori pozitën e tij të dytë të vitit, pasi përfundoi i dyti në Finlandë. Performanca e tij i mundësoi Citroën Total Abu Dhabi WRT të  në listen e  top-tre  për herë të pestë këtë sezon, pas podiumeve në Suedi (2), Meksikë (3) dhe Finlandë (2) dhe fituese në Spanjë. Ndërkohë, Craig Breen dhe Scott Martin përfunduan garimin në vendin e shtatë.